Start » WC och Tvättställ

I badrummet

Bor du i lägenhet kanske en egen tvättmaskin står högt på önskelistan. Du vill kanske sätta in nytt handfat eller WC. Eller så vill du inget hellre än att byta ut badkaret mot en duschkabin. I båda fallen klarar du lätt VVS-installationen själv med hjälp av Koppla-sortimentet.

 
 

Ajepex

Beroende på hur rördragningen är gjord vid wc-stolen ska olika kopplingar användas:
• Röret går förbi wc-stolen: välj 5621
• Röret går fram till wc-stolen: välj 5616
• Röret kommer upp ur golvet: välj 5611

 

Gemensamt för alla kopplingarna är att de ska ha G1/2 utvändig gänga om wc-stolen ska anslutas med Ajepex-anslutningsrör. Om wc-stolen saknar påfyllningsventil bör man montera en Ballofix 3053 före Ajepex-röret. Anpassa avståndet så att det ligger så nära standardlängderna som möjligt, dvs 300, 400 eller 700 mm.
 

Om röret kommer upp ur golvet:

1. Montera Kuterlite kopplingen 5611 på det rör som kommer upp ur golvet. Märk ut röret på lämpligt ställe så att anslutningsslangen passar och kapa av det. För in stödhylsan i röränden.

 

2. Skjut på kopplingen till stopp.

 

3. Drag åt muttern för hand och sedan med skiftnyckel 1-1 1/2 varv.

 

Med 5613 är det enkelt att installera en ny tvättställsblandare, genom sin konstruktion med långt instick på ena sidan. Följ bara instruktionerna under Koppla i köket för blandare.
 

Att tänka på!

Låt kopparrören på blandaren vara så långa som möjligt. Då blir det inte så trångt bakom tvättstället, när man ska dra åt kopplingarna.


© Koppla VVS i Gbg AB 2010


 | Webbkarta | Logga in