Start » Vatten från egen brunn

I sommarstugan

Hör du till dem som tröttnat på att hämta in vatten hinkvis från den handpumpade trädgårdsbrunnen? Eller på att bara ha tillgång till kallvatten? I Koppla-sortimentet finner du VVS-lösningarna som gör sommarstugelivet lika bekvämt som hemma.

 
 

Att leda in vatten från brunnen är enklare än du tror. Allt du behöver är en pump, en vattenledning och en bra bottenventil som hindrar vattnet från att rinna tillbaka till brunnen.
     På våra bottenventiler är ventilkäglan fjäderbelastad, vilket innebär att ventilen håller tätt även om den inte är monterad lodrätt.
     Ajepp-plaströrskoppling är tillverkad i livsmedelsgodkänd polypropenplast (PP). Den är lätt att montera, rostar inte och ger en 100-procentigt tät skarv.

AJ 2905 AJ  9311

Detta behöver du:

• Bottenventil 2905, 1 st.
• Ajepp plaströrskopplingar 9310-9320.
När du bestämt vilken pump du ska ha väljer du rördimension efter aktuellt avstånd och höjdskillnad mellan brunn och pump.

 

Gör så här:

1. Bestäm var vattenledningen ska anslutas till husgrunden. Gräv en rörgrav till frostfritt djup mellan huset och brunnen.

 

2. Skruva fast bottenventilen 2905 på en Ajepp koppling som är fastmonterad på ett PE-rör och sänk ner till botten på brunnen.

 

3. Fortsätt rördragningen genom husgrunden in till vattenpumpen. Anslut vattenpumpen enligt tillverkarens anvisningar.


© Koppla VVS i Gbg AB 2010


 | Webbkarta | Logga in